Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

Mémoire

En Slovaquie, on oublie pas les combattants qui sont venus se battre dans les Ardennes.

 

Cet article montre que la mémoire des combats de la première guerre mondiale est toujours entretenue en Slovaquie.

Si un lecteur peut traduire cet article, qu'il en soit remercié par avance. Voici le lien vers la source


VÝROČIE: Brigádny generál Kristín bol účastníkom oboch odbojov

Bratislava 25. augusta (TASR) - Súčasní i bývalí príslušníci jedného z najstarších vojenských útvarov Ozbrojených síl SR si 11. septembra 2008 frhist2-2.jpgoslavami v Nemšovej uctili sedemdesiate výročie vzniku Multifunkčnej zásobovacej základne Západ Nemšová. Súčasťou slávnostného aktu bolo aj odhalenie pamätnej tabule pri príležitosti udelenia čestného názvu Multifunkčná zásobovacia základňa Západ brigádneho generála Jozefa Martina Kristína. Pamätnú tabuľu slávnostne odhalila dcéra generála Kristína, herečka Eva Kristínová.

Jozef Martin Kristín sa narodil 18. januára 1897 v Nemšovej. Bol príslušníkom československých légií, československej a slovenskej armády a účastníkom prvého i druhého odboja.

Počas prvej svetovej vojny pracoval v USA a v roku 1917 vstúpil v New Yorku do československého zahraničného vojska. Prepravil sa do Európy, kde bol od marca 1918 príslušníkom československých légií vo Francúzsku. V októbri 1918 sa zúčastnil na ťažkých bojoch v oblasti Vouziers. Ako člen československej vojenskej misie sa 4. decembra 1918 vrátil do vlasti.

Les commentaires sont fermés.